scripts - something went wrong downloading ydbinstall

While yesterday I had manually installed some of the components that the script seemed to struggle with, today, I started over with a fresh box (joy of Vagrant :o). With "set -x" in the bash files, I have more info to go on. And have attached the shell output as a txt file.

I was able to install GTM manually and get a MUMPS prompt yesterday, so I may try that and then "vagrant up --provision" to see if I can get past this. Otherwise I'll work through the scripts and see what needs to change.

Any suggestions appreciated!

David

File: 

like0

Comments

sha1sum for yottadb error

David Goldstrom's picture

[root@localhost vagrant]# sha1sum -c --status ydbinstall_SHA1
sha1sum: ydbinstall_SHA1: No such file or directory

 

like0

env and gtm link not working

David Goldstrom's picture

So after temporarily commenting out the SHA1SUM check for ydbinstall, and not getting an error message, I still do not have GTM available I  Here's the environment:

[root@localhost vagrant]# env
XDG_SESSION_ID=4
HOSTNAME=localhost.localdomain
SHELL=/bin/bash
TERM=xterm
HISTSIZE=1000
USER=root
LS_COLORS=rs=0:di=01;34:ln=01;36:mh=00:pi=40;33:so=01;35:do=01;35:bd=40;33;01:cd=40;33;01:or=40;31;01:mi=01;05;37;41:su=37;41:sg=30;43:ca=30;41:tw=30;42:ow=34;42:st=37;44:ex=01;32:*.tar=01;31:*.tgz=01;31:*.arc=01;31:*.arj=01;31:*.taz=01;31:*.lha=01;31:*.lz4=01;31:*.lzh=01;31:*.lzma=01;31:*.tlz=01;31:*.txz=01;31:*.tzo=01;31:*.t7z=01;31:*.zip=01;31:*.z=01;31:*.Z=01;31:*.dz=01;31:*.gz=01;31:*.lrz=01;31:*.lz=01;31:*.lzo=01;31:*.xz=01;31:*.bz2=01;31:*.bz=01;31:*.tbz=01;31:*.tbz2=01;31:*.tz=01;31:*.deb=01;31:*.rpm=01;31:*.jar=01;31:*.war=01;31:*.ear=01;31:*.sar=01;31:*.rar=01;31:*.alz=01;31:*.ace=01;31:*.zoo=01;31:*.cpio=01;31:*.7z=01;31:*.rz=01;31:*.cab=01;31:*.jpg=01;35:*.jpeg=01;35:*.gif=01;35:*.bmp=01;35:*.pbm=01;35:*.pgm=01;35:*.ppm=01;35:*.tga=01;35:*.xbm=01;35:*.xpm=01;35:*.tif=01;35:*.tiff=01;35:*.png=01;35:*.svg=01;35:*.svgz=01;35:*.mng=01;35:*.pcx=01;35:*.mov=01;35:*.mpg=01;35:*.mpeg=01;35:*.m2v=01;35:*.mkv=01;35:*.webm=01;35:*.ogm=01;35:*.mp4=01;35:*.m4v=01;35:*.mp4v=01;35:*.vob=01;35:*.qt=01;35:*.nuv=01;35:*.wmv=01;35:*.asf=01;35:*.rm=01;35:*.rmvb=01;35:*.flc=01;35:*.avi=01;35:*.fli=01;35:*.flv=01;35:*.gl=01;35:*.dl=01;35:*.xcf=01;35:*.xwd=01;35:*.yuv=01;35:*.cgm=01;35:*.emf=01;35:*.axv=01;35:*.anx=01;35:*.ogv=01;35:*.ogx=01;35:*.aac=01;36:*.au=01;36:*.flac=01;36:*.mid=01;36:*.midi=01;36:*.mka=01;36:*.mp3=01;36:*.mpc=01;36:*.ogg=01;36:*.ra=01;36:*.wav=01;36:*.axa=01;36:*.oga=01;36:*.spx=01;36:*.xspf=01;36:
SUDO_USER=root
SUDO_UID=0
USERNAME=root
PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin
MAIL=/var/spool/mail/vagrant
PWD=/home/vagrant
LANG=en_US.UTF-8
SHLVL=1
SUDO_COMMAND=/bin/su
HOME=/root
LOGNAME=root
LESSOPEN=||/usr/bin/lesspipe.sh %s
SUDO_GID=0
_=/bin/env
[root@localhost vagrant]# MUMPS
bash: MUMPS: command not found
[root@localhost vagrant]# su osehra

gtm[osehra@localhost ~]$ ls
backup  bin  Dashboard  etc  g  j  lib  log  r  tmp  www
[osehra@localhost ~]$ cd lib
[osehra@localhost lib]$ ls
gtm
[osehra@localhost lib]$ readlink -f gtm
/opt/lsb-gtm
[osehra@localhost lib]$ cd /opt/
[osehra@localhost opt]$ ls
[osehra@localhost opt]$

 

 

like0

scripts - something went wrong downloading ydbinstall

DAVID Whitten's picture
One issue is that "mumps" is a lower-case command.

Secondly, the "mumps" executable doesn't work if you don't have the proper set of environmental variables defined.


On Thu, Feb 22, 2018 at 9:30 PM, David Goldstrom <goldstrom@yahoo.com> wrote:

So after temporarily commenting out the SHA1SUM check for ydbinstall, and not getting an error message, I still do not have GTM available I  Here's the environment:

[root@localhost vagrant]# env

XDG_SESSION_ID=4

HOSTNAME=localhost.localdomain

SHELL=/bin/bash

TERM=xterm

HISTSIZE=1000

USER=root

LS_COLORS=rs=0:di=01;34:ln=01;36:mh=00:pi=40;33:so=01;35:do=01;35:bd=40;33;01:cd=40;33;01:or=40;31;01:mi=01;05;37;41:su=37;41:sg=30;43:ca=30;41:tw=30;42:ow=34;42:st=37;44:ex=01;32:*.tar=01;31:*.tgz=01;31:*.arc=01;31:*.arj=01;31:*.taz=01;31:*.lha=01;31:*.lz4=01;31:*.lzh=01;31:*.lzma=01;31:*.tlz=01;31:*.txz=01;31:*.tzo=01;31:*.t7z=01;31:*.zip=01;31:*.z=01;31:*.Z=01;31:*.dz=01;31:*.gz=01;31:*.lrz=01;31:*.lz=01;31:*.lzo=01;31:*.xz=01;31:*.bz2=01;31:*.bz=01;31:*.tbz=01;31:*.tbz2=01;31:*.tz=01;31:*.deb=01;31:*.rpm=01;31:*.jar=01;31:*.war=01;31:*.ear=01;31:*.sar=01;31:*.rar=01;31:*.alz=01;31:*.ace=01;31:*.zoo=01;31:*.cpio=01;31:*.7z=01;31:*.rz=01;31:*.cab=01;31:*.jpg=01;35:*.jpeg=01;35:*.gif=01;35:*.bmp=01;35:*.pbm=01;35:*.pgm=01;35:*.ppm=01;35:*.tga=01;35:*.xbm=01;35:*.xpm=01;35:*.tif=01;35:*.tiff=01;35:*.png=01;35:*.svg=01;35:*.svgz=01;35:*.mng=01;35:*.pcx=01;35:*.mov=01;35:*.mpg=01;35:*.mpeg=01;35:*.m2v=01;35:*.mkv=01;35:*.webm=01;35:*.ogm=01;35:*.mp4=01;35:*.m4v=01;35:*.mp4v=01;35:*.vob=01;35:*.qt=01;35:*.nuv=01;35:*.wmv=01;35:*.asf=01;35:*.rm=01;35:*.rmvb=01;35:*.flc=01;35:*.avi=01;35:*.fli=01;35:*.flv=01;35:*.gl=01;35:*.dl=01;35:*.xcf=01;35:*.xwd=01;35:*.yuv=01;35:*.cgm=01;35:*.emf=01;35:*.axv=01;35:*.anx=01;35:*.ogv=01;35:*.ogx=01;35:*.aac=01;36:*.au=01;36:*.flac=01;36:*.mid=01;36:*.midi=01;36:*.mka=01;36:*.mp3=01;36:*.mpc=01;36:*.ogg=01;36:*.ra=01;36:*.wav=01;36:*.axa=01;36:*.oga=01;36:*.spx=01;36:*.xspf=01;36:

SUDO_USER=root

SUDO_UID=0

USERNAME=root

PATH=/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin

MAIL=/var/spool/mail/vagrant

PWD=/home/vagrant

LANG=en_US.UTF-8

SHLVL=1

SUDO_COMMAND=/bin/su

HOME=/root

LOGNAME=root

LESSOPEN=||/usr/bin/lesspipe.sh %s

SUDO_GID=0

_=/bin/env

[root@localhost vagrant]# MUMPS

bash: MUMPS: command not found

[root@localhost vagrant]# su osehra

gtm[osehra@localhost ~]$ ls

backup  bin  Dashboard  etc  g  j  lib  log  r  tmp  www

[osehra@localhost ~]$ cd lib

[osehra@localhost lib]$ ls

gtm

[osehra@localhost lib]$ readlink -f gtm

/opt/lsb-gtm

[osehra@localhost lib]$ cd /opt/

[osehra@localhost opt]$ ls

[osehra@localhost opt]$


like0

1. root isn't configure to

Christopher Edwards's picture

1. root isn't configure to run VistA, please use the osehra, osehratied, or osehraprog accounts

2. even in your latestest run it doesn't appear yottadb was installed. comment out this line: https://github.com/OSEHRA/VistA/blob/master/Scripts/Install/GTM/install.... to bypass the sha1sum check of the downloaded file

3. when you su to another osehra user please use sudo su - osehra (replace osehra with one of the osehra accounts if you wish). This will load the profile for the user and setup the environment variables correctly. Normal sudo/su doesn't source the requested user's profile when running the command.

like0